Ervaringen

Dit zeggen kinderen & ouders over mij

Wij zijn heel gelukkig dat we in onze zoektocht naar ‘Wat is er toch aan de hand met onze zoon?’ op het pad van Heleen zijn gekomen. Door haar kennis en (persoonlijke!) ervaring zijn in heel korte tijd een heleboel puzzelstukjes op hun plek gevallen. Heleen wist ons en de school heel goed te adviseren over een paar veranderingen die maakten dat onze zoon en wij veel beter weten om te gaan met zijn (intense) gevoelens en gedrag. Ook in de gesprekken met school is Heleen van grote toegevoegde waarde geweest. Onze zoon voelt zich enorm op zijn gemak bij Heleen, zowel in de coaching als in de wekelijkse plusklas. Heleen’s aanpak is met veel humor, warmte en ook de nodige relativering. Onze zoon zit nu beter in z’n vel; hij voelt zich gezien en ervaart herkenning bij andere kinderen.

Susanne

doortastendheid, humor & begrip

Heleen Hekhuis heeft niet alleen onze zoon goed geholpen, maar ook ons als ouders. Onze hoogbegaafde 8-jarige zoon Yannick liep vast op school: hij kreeg gedragsproblemen (druk, boos) en vond alle leerstof maar makkelijk en saai. Ondanks de goede intenties van de leerkrachten en begeleiders op school bleken de aangereikte middelen niet voldoende om Yannick uit te dagen en bij de les te houden. Op aanraden van vrienden kwamen we uit bij Heleen Hekhuis. Het was echt een verademing voor ons! Heleen begreep Yannick en de situatie op school. Bij de intake kwam de ervarenheid van Heleen snel naar boven en vaak had ze aan een half woord genoeg. Haar doortastendheid, humor, begrip en heldere analyse zorgden ervoor dat Yannick weer beter in zijn vel ging zitten. Heleen heeft Yannick onder andere uitgelegd hoe het is om hoogbegaafd te zijn en hoe je hiermee kunt omgaan. Yannick ging met erg veel plezier naar Heleen en voelde zich begrepen. Hij werd zowel cognitief als motorisch uitgedaagd, wat hij soms heel erg leuk vond, maar soms natuurlijk ook heel frustrerend. Hij heeft in korte tijd erg veel geleerd en bloeide weer helemaal op. Yannick heeft begrepen dat hij mag zijn zoals hij is. Daarnaast heeft Heleen school handvatten gegeven over hoe Yannick kon worden uitgedaagd: welke stof overslaan, wat zijn interessante extra methoden en waar ligt Yannick’s kracht. Hier waren zowel school als wij erg blij mee.Heleen heeft Yannick, school en ons als ouders de juiste weg gewezen, zodat we nu zonder haar hulp verder kunnen. Hier zijn wij haar heel dankbaar voor.

Barbara

Omdat ik in mijn werk telkens tegen dezelfde zaken bleef aanlopen, ben ik op zoek gegaan naar een coach. Ik vermoedde dat ik hoogbegaafd ben en via via hoorde ik over de ‘buiten-de-lijntjes’ van Heleen. De intake hebben we in haar praktijk gedaan, de rest van de sessies via Skype. Dat werkte enorm goed voor mij. Samen met Heleen kwam ik al snel tot de kern. Ik heb mijn kracht (her) ontdekt en gevoeld, en begrijp mijzelf nu veel beter. Heleen heeft mij handvatten gegeven op mijn werk beter te functioneren, ik sta meer ontspannen en blijer in het leven. Heleen coacht met veel passie, humor en een no-nonsens houding. In het hele proces voelde ik mij veilig en gezien, dank Heleen!

Ruben

Grote toegevoegde waarde

In Heleen hebben wij iemand gevonden die onze zoon ziet en begrijpt. Iedere keer daagt zij hem op een creatieve manier uit. Sinds hij naar Heleen toe gaat, is hij vrolijker en zelfverzekerder. Voor ons als ouders is dit fantastisch om te zien. Hij kan zichzelf weer zijn.

Lotte

Hij kan zichzelf weer zijn

Toen mijn kind op de basisschool tegen grenzen en obstakels aanliep ben ik internet af gaan struinen. Een hele wijde blik op allerlei ‘anders dan gemiddeld zijn’ onderwerpen. Het was op sommige vlakken een flinke spiegel voor mezelf. Toen ik vaststelde dat mijn kind dezelfde eigenschappen bezit als ik, kwam mijn eigen puzzel pas echt op gang. Ben ik zelf hoogbegaafd? Wil ik een test laten doen? Wat denk ik daar dan mee te bereiken?
Ik stak het anders in. Ik ging op zoek naar een coach. En vond er 1 in de buurt die zowel kinderen als volwassenen in haar praktijk ontvangt: Heleen Hekhuis-Olthuis. Al pratende leek het me logischer dat ik eerst bij haar aan de slag ging. Zo kwam het dat ik mezelf beter ging begrijpen. Dat mijn bedrading anders is. Dat helpt mij al flink bij het opvoeden van mijn kind. Ondertussen is mijn kind ook een paar keer bij Heleen geweest. En ik heb het idee dat dat al een aardig verschil maakt.  Al meer zelfvertrouwen en wat meer openheid. Ik ben benieuwd wat er nog meer ontstaat.

Liesbeth en Emma

Om de privacy van de kinderen te beschermen, zijn de ervaringen voorzien van gefingeerde namen.
Mocht er behoefte aan zijn om contact op te nemen met de ouders of volwassenen, kunnen de echte namen worden opgevraagd.