Over mij

Als moeder van hoogbegaafde kinderen weet ik hoe leuk, vermoeiend, lastig, grappig, frustrerend en geweldig het is om hoogbegaafde en/of hoogsensitieve kinderen op te voeden.

Hoogbegaafden zijn geen wonderkinderen zoals soms zo romantisch beschreven in boeken. Het zijn net als alle mensen, mensen met emoties, talenten en moeilijkheden. Alleen dan is vaak alles wat intenser. Omdat mijn kinderen aanliepen tegen, soms lastige, vooroordelen en verveling op school met alle gevolgen van dien, besloot ik een post-initiële opleiding tot Specialist of Gifted Education aan de Radboud Universiteit (Centrum voor Begaafdheidsonderzoek) te gaan doen.

Niet zo florissant

Zelf heb ik niet zo’n florissante middelbare schooltijd (atheneum) en studietijd (rechten en economie) gekend. Wel erg veel plezier gemaakt.  Leren vond ik niet leuk, tenzij ik de stof interessant vond, wat helaas niet zo vaak het geval was. Ik had mij na het behalen van mijn diploma’s dan ook vast voorgenomen nooit meer een opleiding te gaan volgen of zonder noodzaak een school binnen te gaan.  Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan… Na de ECHA-opleiding en een coachingsopleiding, ben ik veel boeken over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en aanverwante zaken blijven lezen. Daarnaast ga ik naar seminars en congressen en heb ik intervisie met collega’s om meer te leren en up-to-date te blijven. Nog genoeg onderwijs in mijn leven dus…

Met veel plezier, passie en liefde

Ik heb een grote wens om school ook voor hoogbegaafde kinderen een plek te laten zijn waar zij kunnen groeien. Met veel plezier, passie en liefde coach ik hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen en volwassenen, geef ik workshops en voorlichting op scholen, draai ik wekelijks een zogenaamde plusklas en help ik ouders met opvoedvragen rondom hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Het is een enorm cadeau om zoveel kinderen, hun ouders en (jong)volwassenen in mijn praktijk te mogen helpen, om iets makkelijker lekkerder, zekerder en krachtiger in het leven te staan. Want gelukkig hoogbegaafd bestaat!

Ik help je graag

Mocht je hulp nodig hebben in je werk, in je thuissituatie of  op school en heeft je hulpvraag te maken met hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit, kun je mij altijd (vrijblijvend) bellen of mailen, dan kunnen wij samen kijken of en hoe ik je kan helpen.

Heleen Hekhuis Olthuis

Ik heb een grote wens om school ook voor hoogbegaafde kinderen een plek te laten zijn waar zij kunnen groeien.

Contactformulier

Denk je dat ik je kan helpen, vul dan onderstaand formulier in

8 + 2 =